alireza alireza .

alireza

طراحی هتل

طراحی هتل

 

هتل یک واژه فرانسوی است و هدف آن تامین خدمات لازم برای اقامت کوتاه مدت مسافر در مقصد یا مسیر حرکت است.
این تاسیسات برای کسب و کار و ایجاد درآمد طراحی شده‌اند.
معادل فارسی هتل مسافر خانه، مهمان پذیر، کاروانسرا، مهمانخانه است که صرفنظر از کیفیت و درجه‌ی خدمات آن‌ها در دنیا پیشینه‌ی چندین هزار ساله دارند.

نکات مهم در طراحی هتل
باید توجه کنید که هتل مکانی برای ارائه‌ی خدمات به مشتریان است و هرکدام که خدمات بهتر و با کیفیت‌تری داشته باشد احتمال بیش‌تری برای انتخاب از طرف مشتریان دارد، و معمولا بیش‌ترین انتخاب از طرف مشتریان، انتخاب هتل ۵ ستاره می‌باشد.

 

طراحی دکوراسیون داخلی اتاق ها
 

از جمله‌ی نکات مهم در طراحی هتل به شرح زیر می‌‌باشد:

• مسیر حرکت مهمانان، وسیله‌ها و کارکنان باید از هم جدا باشد
• به ازای هر اتاق ۶ متری فضای راهرو به اندازه‌ی عرض ۱٫۸۰ تا ۱٫۵۰ متر لازم است
• برای بازدهی بالا بهتر است مسیرهای بین تحویل غذا، آشپزخانه و رستوران تا حد امکان کوتاه باشد
• بخش سرایداری هر طبقه باید در امتداد راهروهای منتهی به اتاق مهمانان سازمان‌دهی شود

 

ظوابط طراحی هتل ۵ ستاره چیست؟
 

در رابطه با طراحی هتل ۵ ستاره، طراحی آشپزخانه در ۴ مرحله انجام می‌شود:

۱٫ آماده کردن طراحی شامل تمام فضاهای اصلی مورد نیاز
۲٫ تعیین حداقل و حداکثر کارکنان لازم برای هر قسمت
۳٫ مشخص کردن و تقسیم بندی فضاها
۴٫ مشخص کردن تجهیزات و لوازم لازم برای هر قسمت

در آشپزخانه‌های هتلهای متوسط به ازای هر صندلی سطحی برابر یک متر مربع فضا نیاز است که این اندازه برای هتل‌های مجلل به ۱٫۲ می‌رسد.

اتاق‌های هتل بسته به اندازه‌ی آن می‌توانند شامل فضای نشیمن، میزکار، یخچال، تلویزیون، میز، صندلی باشند.حداقل فضای مورد نیاز برای اتاق‌ها : برای اتاق یک تخته فضای ۴٫۱۰ x 4.50 متر و برای اتاق‌های دو تخته فضای ۴٫۵۰x 4.50 متر مورد نیاز است.
و به ابعاد این اتاق‌ها فضایی به اندازه‌ی ۲٫۵۰x 3.80 متر بعنوان حمام و توالت اضافه می‌شود.

روند طراحی هتل ۵ ستاره

روند طراحی هتل ۵ ستاره به شرح زیر است:

لابی‌ها به شکل فضاهایی پویا و با کاربردهای چندگانه طراحی می‌شوند
تجدید نظر در پیکربندی اتاق مهمان
طراحی حمام‌هایی شبیه مراکز آب درمانی و ماساژ
طراحی رستوران‌ها به شکل یک جاذبه گردشگری
محو شدن مرزهای محیط‌های داخلی و خارجی
استفاده‌ی زیاد از تکنولوژی
تمرکز بر هنر محلی
جایگزینی الگوهای متداول با رنگ‌ها و بافت‌های متنوع
درباره طراحی هتل سنتی
 

در رابطه با طراحی هتل سنتی ایرانی مهمانخانه‌ی قائلی، این پروژه که در ابتدا به دفتر معماری یوز پیشنهاد شده بود خرابه‌ای بیش نبود که بعد از ایده پردازی و طراحی بر اساس الگوهای ایرانی، با تبدیل شدن به فضایی با رنگ و بویی از خانه‌های ایرانی، تجربه‌ای دوست داشتنی و بی‌نظیری را برای مهمانانش خلق می‌کند، این مهمانخانه از دو بخش شرقی و غربی تشکیل شده که میانسرایی در دل آن مانند خانه‌های سنتی ایرانی طراحی شده است، بنا در بخش شرقی یک طبقه و در بخش دیگر دو طبقه می‌باشد.

چهار اتاق خانه در بخش بلندتر بر روی هم قرار دارند که جهت دسترسی به آن‌ها می‌توان از حیاط و راهرو و پله‌ای مستقیم به طبقه‌ی بالا استفاده کرد. در طراحی اتاق‌ها برای خلق فضایی پیوسته و وسیع‌تر در صورت لزوم با طراحی در و دیوار ما بین آنها به این هدف دست پیدا کردند

 

منبع : بهفر

 


برچسب: ،
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ساعت: ۰۲:۵۲:۲۱ توسط:alirezaroshani موضوع: نظرات (0)